Popis>
Tapiokový škrob, pre svoj vysoký obsah škrobu známy aj ako tapiokový škrob, sa vyrába spracovaním koreňov manioku, rastliny pochádzajúcej z Južnej Ameriky. Koreň manioku sa očistí a potom sa umyje, usadí a vysuší, aby sa získal hotový tapiokový škrob. Z koreňa manioku sa vyrába aj manioková múka, ktorá má inú chuť ako tapiokový škrob, čo je spôsobené rozdielnym spracovaním. Pestovanie manioku a výroba tapiokového škrobu sú rozšírené aj v Ázii, a to do takej miery, že Thajsko je v súčasnosti najväčším výrobcom tapiokového škrobu.
Tapiokový škrob Odporúčané použitie
Tapiokový škrob možno použiť ako náhradu múky pri zahusťovaní, šľahaní a vyprážaní. Môže sa použiť aj na výrobu sladkých krémov, pudingov a ovocných želé s príjemnou konzistenciou. Používa sa do bezlepkového a paleo chleba, pečiva a iných slaných a sladkých ciest a výrazne zlepšuje ich štruktúru. Pomáha zabrániť tomu, aby sa cesto príliš drobilo, a tiež zohráva veľkú úlohu pri vytváraní chrumkavej kôrky.
Čistá hmotnosť: 500 g
Zložky: tapiokový škrob (tapioková múka)
Krajina pôvodu: Thaisko
Priemerná výživová hodnota na 100 g výrobku:
- Energetická hodnota: 1491 kJ / 351 kcal
- Tuky: 0,1g
- az toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
- Sacharidy: 87 g
- z toho cukor: 0 g
Bielkoviny(protein): 0,3 g
- Vlákniny: 0 g
- Soľ: 0,01 g
Informácie o výživovej hodnote sú uvedené len pre informáciu! Skutočné výživové hodnoty na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Aktuálne výživové hodnoty si vyžiadajte od našich kolegov!