Psylia lupienky 180 g
Psylia lupienky 180 g
4,95

Psylia lupienky 180 g

Psylia lupienky sú extrémne bohatým zdrojom vlákniny, čo v dôsledku veľkej schopnosti viazania vody môže byť použité na zlepšenie konzistencie rôznych cestovín, zahusťovanie a želé. Pri pravidelnom užívaní podporuje normálnu činnosť tráviaceho systému.
4,95
Bonusové body: 0,10 €
Podrobnosti
Psyllium husťa je tenká vonkajšia šupka semena rastliny psyllium. Rastlina je pôvodná v Indii a Iráne. Sama semená aj šupka majú vynikajúce výživové hodnoty, ktoré sa používajú aj v medicínske účely, a tiež sú veľmi užitočné pri diétach. Jeho schopnosť viazať vodu je užitočná aj pri bezlepkovej strave, a môžete pripraviť lepšie cestoviny s lepšou štruktúrou. Vegáni môžu nahradiť želatínu živočíšneho pôvodu použitím psyllium husťu.

Odporúčania na použitie psyllium husťu:

Všeobecne sa dá použiť na obohatenie vlákniny v chlebe, pečive a iných sladkých aj slaných cestovinách, ako aj na zlepšenie konzistencie bezlepkových cestovín. Môžete ho pridávať do müsli, domácich energetických tyčiniek a jogurtov. Môžete ho použiť na zahusťovanie a pri príprave krémov, pudingov a želé. Pretože sa dokáže viazať aj za studena, môžete pripraviť aj čerstvé ovocné želé bez varenia. Môžete ho tiež použiť samostatne ako súčasť diétneho režimu: mali by ste ho vypiť jednu polievkovú lyžicu ráno a večer pol hodiny pred jedlom s čajom, vodou alebo džúsom. Diétu je vhodné dodržiavať 1-2 týždne denne a počas nej dbať prísne na dostatočný príjem tekutín, ktorý by mal byť aspoň 2 litre.

Nettó hmotnosť: 180 g

Zloženie: psyllium husť (Psyllium Husk)

Pôvod: India

Priemerná výživová hodnota na 100 g produktu:

Energetická hodnota: 812 kJ / 201 kcal
Tuky: 0,32 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 3,6 g
z toho cukry: 0 g
Bielkoviny: 3 g
Vláknina: 82 g
Soľ: 0,11 g

Informácie o výživovej hodnote sú len informatívne! Aktuálne údaje o výživovej hodnote na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Prosím, informujte sa o aktuálnych údajoch o výživovej hodnote u našich kolegov!
Csomagajánlatok
Podobné výrobky