Eritrit/ Eritritol  9 kg
Eritrit/ Eritritol 9 kg
46,26

Eritrit/ Eritritol 9 kg

Erytritol je prírodný cukrový alkohol, ktorý poskytuje veľmi málo energie. Má glykemický index 0, nezvyšuje hladinu cukru v krvi a nevyvoláva inzulínovú reakciu, takže ho môžu konzumovať diétujúci a diabetici.


Vyberte si jeden z TOP produktov nášho webshopu, Balance Food Erit za trvalo nízku cenu!

46,26
Bonusové body: 0,93 €
Podrobnosti

Popis


Erytritol sa v malom množstve prirodzene nachádza v hubách, hrozne, melónoch, hruškách a rôznych fermentovaných potravinách. V priemysle sa dnes vyrába mikrobiologickými a chemickými procesmi. V roku 1848 ho objavil britský chemik John Stenhouse v čerstvom a fermentovanom ovocí. Od roku 1990 sa používa v japonskom potravinárskom priemysle ako náhrada cukru v cukrovinkách, čokoládach, ovocných želé a džemoch, nápojoch a ďalších výrobkoch. V USA bol schválený na používanie v roku 1997 a v roku 2001 bol vyhlásený za úplne bezpečný. V Európe je na trhu od roku 2003.


V potravinárskom priemysle sa okrem sladkej chuti používa ako stabilizátor pre svoju schopnosť viazať vodu, ako nosič, zahusťovadlo, stabilizátor chuti a pH. Kód potravinárskeho priemyslu E-968.


Účinky erytritolu na organizmus


Má glykemický index 0, nezvyšuje hladinu cukru v krvi a nevyvoláva inzulínovú reakciu, takže ho môžu konzumovať diétujúci a diabetici. Väčšina z neho sa rýchlo absorbuje v tenkom čreve a viac ako 90 % sa vylúči v nezmenenej forme do 24 hodín. Konzumácia väčšieho množstva naraz môže mať nadúvanie, laxatívny účinok! Baktérie v ústach ho nedokážu využiť, takže nespôsobuje zubný kaz. 


Návrh na použitie Eritritolu


Vďaka svojej štruktúre a chuti sa môže používať na rôzne spôsoby podobne ako kryštálový cukor, do nápojov, džemov, na prípravu. 60-80 % sladivosti kryštálového cukru, takže na dosiahnutie rovnakej sladkej chuti je potrebné viac cukru. Má sladkú, chladivú chuť. Pri teplote nad 160 °C stráca svoju sladkosť. Nekaramelizuje. Keďže bráni rastu plesní, nie je vhodný na výrobu cestovín.




Čistá hmotnosť:9 kg
Zložky: 100% eritrit
Krajina pôvodu: Čína
Priemerná výživová hodnota na 100 g výrobku:
Energetická hodnota 0,8 kJ / 0,2 kcal
Tuky 0 g
z čoho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy 99,9 g
z čoho cukry: 0 g
z čoho polioly: 99,9 g
Bielkoviny 0 g
Soľ 0 g



Informácie o výživovej hodnote sú uvedené len pre informáciu! Skutočné výživové hodnoty na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Aktuálne výživové hodnoty si vyžiadajte od našich kolegov!
Csomagajánlatok
Podobné výrobky