Lúpané lieskové orechy 100g
Lúpané lieskové orechy 100g
1,92

Lúpané lieskové orechy 100g

Vďaka cenným mastným kyselinám, vitamínom a minerálnym látkam je arašid veľmi zdravý. Je bohatý na jednonenasýtené mastné kyseliny, ktoré sú esenciálnymi mastnými kyselinami, ktoré organizmus nedokáže sám vytvoriť a musia sa získať v strave.
1,92
Bonusové body: 0,04 €
Podrobnosti
Pôsobí priaznivo na profil krvných tukov, pretože kyselina linolová znižuje hladinu LDL ("zlého") cholesterolu a zvyšuje hladinu HDL ("dobrého") cholesterolu, čím prispieva k zníženiu rizika vzniku srdcovocievnych ochorení, najmä koronárnych ochorení a prevencii mozgových príhod.

Arachidy sú bohaté na vlákninu, vitamíny, minerálne látky a množstvo fytochemikálií podporujúcich zdravie, ktoré spoločne poskytujú ochranu proti chronickým a rakovinovým ochoreniam.

Ich obsah kyseliny listovej je výnimočný medzi olejnými plodmi, pretože vitamín B9 je nevyhnutný pre metabolizmus aminokyselín a nukleových kyselín. Hrá dôležitú úlohu pri tvorbe krvi a jeho nedostatok môže viesť k chudokrvnosti, nedostatočnej pamäti, depresii a únave. Počas tehotenstva je jeho primeraný príjem osobitne dôležitý, pretože prispieva k predchádzaniu poruchám vývoja plodu.

Okrem kyseliny listovej obsahujú arachidy aj iné vitamíny skupiny B, ktoré prispievajú k ochrane nervového systému a správnemu fungovaniu metabolizmu.

Arachidy sú tiež vynikajúcim zdrojom vitamínu E. Tento vitamín rozpustný v tukoch, známy aj ako tokoferyl, má antioxidačné vlastnosti. Bráni nadmernému tvorbe voľných radikálov z viacnásobne nenasýtených mastných kyselín. Okrem toho zohráva dôležitú úlohu pri odkladaní procesu starnutia, ochrane bunkových membrán a posilňovaní imunitného systému.

Medzi dôležité minerálne látky obsiahnuté v arachidách patria mangán, draslík, vápnik, meď, železo, horčík, zinok a selén. Meď a horčík slúžia ako kofaktory pre enzým s antioxidačnými vlastnosťami, superoxid dismutázy (organické zlúčeniny alebo kovové ióny, ktoré sú nevyhnutné pre účinnosť enzýmu).

 


Zloženie: 100 % arašidy

Skladujte v suchu a chlade!

Pôvod: EÚ

Priemerná výživová hodnota na 100 g výrobku:
E

nergia: 2793 kJ / 677 kcal
Tuky: 63 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 4,51 g
Sacharidy: 6 g
z toho cukry: 3,7 g
Bielkoviny: 17 g
Vláknina: 8,9 g
Soľ: 0,005 g



Údaje o výživovej hodnote sú iba orientačné! Aktuálne údaje o výživovej hodnote na obale môžu byť odlišné od uvedených tu. Prosím, informujte sa o aktuálnych údajoch o výživovej hodnote u nášho zákazníckeho servisu!
Csomagajánlatok
Podobné výrobky