Blanšírované mandle 100 g
Blanšírované mandle 100 g
1,48

Blanšírované mandle 100 g

Blanšírované mandle môžeme použiť na prípravu koláčov, tort, zmrzliny, ovocných šalátov, cestovín, na ozdobenie sladkostí, ale sú tiež skvelým doplnkom k rybám a mäsovým jedlám. Sú skvelým samostatným snackom alebo v kombinácii s sušeným ovocím.
1,48
Bonusové body: 0,03 €
Podrobnosti
Bleškované mandle môžeme použiť do pečiva, koláčov, zmrzliny, ovocných šalátov, cestovín, na ozdobu sladkostí, ale skvele sa hodia aj ako doplnok ku rybám a mäsám. Sú dokonalou pochúťkou samostatne alebo spolu s sušeným ovocím.

Sú bohaté na vlákninu, vitamíny, minerálne látky a ďalšie chemické zlúčeniny, ktoré pozitívne ovplyvňujú naše zdravie. Ich mierna konzumácia chráni pred mnohými chorobami, vrátane rakoviny, a je obzvlášť odporúčaná pre fajčiarov.

Obsahujú najmä vysoké množstvo jednonenasýtených mastných kyselín ako olejová kyselina a viacnásobne nenasýtené mastné kyseliny, ktoré znižujú hladinu "zlého" cholesterolu. Vedecké štúdie ukázali, že stredozemská kuchyňa, bohatá na jednonenasýtené mastné kyseliny, hrá dôležitú úlohu pri prevencii cievnych porúch a infarktu.

Mandle sú vynikajúcim zdrojom vitamínu E, obsahujú nielen menej než 25 g vitamínu E na 100 g mandlí (170% odporúčanej denné dávky), ale majú aj silné tukom rozpustné antioxidanty, ktoré chránia bunkové membrány a pokožku pred účinkami voľných radikálov. Mandle neobsahujú lepok a predstavujú dobrú alternatívu pre ľudí s celiakiou. Obsahujú tiež celú skupinu vitamínov B (tiamín, riboflavín, niacín, kyselina pantoténová, vitamín B6) a dostatočné množstvo kyseliny listovej. Tieto enzýmy pôsobia ako katalyzátory v metabolických procesoch v bunkách. Mandle sú tiež vynikajúcim zdrojom minerálnych látok, ako sú fosfor, železo, vápnik, horčík, mangán, zinok a selén.

Zloženie: 100% bleškované mandle

Skladujte v suchu a chlade!

Pôvod: EÚ

Priemerná výživová hodnota na 100 g produktu:
Energia: 2566 kJ / 621 kcal
Tuky: 52 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 4,74 g
Sacharidy: 7,6 g
z toho cukry: 4,2 g
B

ielkoviny: 24,1 g
Vláknina: 12,9 g
Soľ: 0,035 g

Údaje o výživovej hodnote slúžia len ako orientácia! Aktuálne údaje na obale sa môžu líšiť od uvedených hodnôt. Prosím, informujte sa o presných údajoch o výžive u našej zákazníckej služby!
Csomagajánlatok
Podobné výrobky