Mandle 100g
Mandle 100g
1,43

Mandle 100g

Lahodné mandle sú už dlho symbolom zdravia a pohody. Semená obsahujú základné živiny, ktoré sú nevyhnutné pre dobré zdravie.
1,43
Bonusové body: 0,03 €
Podrobnosti

Semená sú bohaté na vlákninu, vitamíny, minerálne soli a ďalšie chemické látky, ktoré sú prospešné pre naše zdravie. Mierna konzumácia chráni pred mnohými chorobami a dokonca aj pred rakovinou. Odporúča sa najmä pre fajčiarov!


Je bohatý najmä na mononenasýtené mastné kyseliny, ako je kyselina olejová, a polynenasýtené mastné kyseliny, ktoré znižujú hladinu "zlého" cholesterolu. Vedecké výskumy preukázali, že stredomorská kuchyňa bohatá na mononenasýtené mastné kyseliny zohráva dôležitú úlohu pri prevencii porúch krvného obehu a infarktu.


Mandle sú veľmi dobrým zdrojom vitamínu E, ktorý obsahuje najmenej 25 g na 100 g semien (170 % odporúčanej dennej dávky). Vitamín E je silný antioxidant rozpustný v tukoch, ktorý udržiava bunkové steny a pokožku a chráni ju pred účinkami voľných radikálov. Mandle neobsahujú čakanku (lepok), takže sú vhodnou alternatívou pre ľudí s celiakiou. Obsahuje celý rad komplexov vitamínov skupiny B (tiamín, riboflavín, niacín, kyselinu pantoténovú, vitamín B6), ale aj dobrú dávku kyseliny listovej. Tieto enzýmy pôsobia ako aktívne činidlá v metabolických procesoch v bunkách. Vynikajúci zdroj minerálnych látok s obsahom fosforu, železa, vápnika, horčíka, mangánu, zinku a selénu.


Zložky: 100% mandle

Skladovanie na chladnom a suchom mieste!

Krajina pôvodu: EU


Priemerná výživová hodnota na 100 g výrobku :
Energia: 2566kj/621kcal
Tuky: 52g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 4,74g
Sacharidy: 7,6g
z toho cukry: 4,2g
Bielkoviny: 24,1g
Vlákniny: 12,9g
Soľ: 0,035g
Csomagajánlatok
Podobné výrobky