Popis
Cícer je základom indickej a stredomorskej gastronómie. Dá sa konzumovať na rôzne spôsoby a je jedným z najdôležitejších zdrojov rastlinných bielkovín, vďaka čomu je obľúbenou voľbou pre vegetariánov, vegánov a modernú reformnú kuchyňu. Významný podiel na obsahu sacharidov v cíceri má cenná vláknina, ktorá podporuje správne trávenie a poskytuje dlhotrvajúci pocit sýtosti. Vápnik a fosfát, ktoré obsahuje, sú zodpovedné za pevnosť kostí. Múka získaná mletím suchých semien cícera obsahuje všetky nutričné hodnoty cícera.
Odporúčané použitie cícerovej múky
Cícerovú múku možno použiť na zahustenie krémových polievok a dusených pokrmov, na zlepšenie konzistencie zeleninových mäsových guľôčok a tiež na prípravu bezlepkových palaciniek, paštét, slaných sušienok a muffinov. Hlavnou zložkou obľúbenej placky socca je múka z cíceru..
Čistá hmotnosť: 500 g
Zložky: 100% mletý cícer
Miesto pôvodu: EU
Chceli by sme vás upozorniť, že základná surovina tohto výrobku je v zásade bezlepková. Avšak balenie sa neuskutočňuje v 100% bezlepkovom závode, preto môže obsahovať stopy lepku.
Priemerná výživová hodnota na 100 g výrobku:
- Energetická hodnota: 1612kJ / 385kcal
- Tuky: 5,9 g
- az toho nasýtené mastné kyseliny: 0,5 g
- Sacharidy: 44 g
- z toho cukor: 2,8 g
Bielkoviny(protein): 39 g
- Soľ: g
Výživové údaje sú uvedené len pre informáciu! Skutočné výživové hodnoty na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Aktuálne výživové hodnoty si vyžiadajte od našich kolegov!