Popis
Gaštanová múka je obľúbenou ingredienciou už od stredoveku, najmä v dnešnom Taliansku a Francúzsku. Gaštany sa sušia vcelku niekoľko dní pri teplote 45-50 °C a potom sa lúpajú. Potom sa podrobí dôkladnému ručnému a mechanickému triedeniu a preosievaniu, aby sa odstránili všetky prebytočné kúsky gaštanových škrupín. Potom sa rozomelie na jemnú múku. Výsledná gaštanová múka je prirodzene bezlepková múka, ktorá je zároveň bohatá na prospešné minerály a stopové prvky. Použitie je povolené aj v paleo diéte.
Odporúčané použitie gaštanovej múky
Gaštanová múka má príjemnú gaštanovú chuť. Výborne sa hodí k sladkým aj slaným cestovinám. Môžete z neho pripraviť palacinky, linzert, muffiny, chlieb a pečivo. Ak chcete zjemniť chuť, môžete ju zmiešať s inou bezlepkovou múkou alebo škrobom. Stále je hlavnou zložkou mnohých tradičných talianskych koláčov a chlebov. Jedným z príkladov je castagnaccio, tradičný taliansky koláč z gaštanovej múky ochutený semienkami a hrozienkami. Vo Francúzsku sa obľúbená madeleine často vyrába z gaštanovej múky.
Čistá hmotnosť 250 g
Zložky: Gaštanová múka
Krajina pôvodu: Taliansko
Priemerná výživová hodnota na 100 g výrobku:
- Energetická hodnota: 1570 kJ / 372 kcal
- Tuky: 3,6 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,6 g
- Sacharidy: 74g
- z toho cukor: 24 g
- Bielkoviny(protein): 6,3 g
- Vlákniny: 9,4 g
- Soľ: 0 g
Informácie o výživovej hodnote sú uvedené len pre informáciu! Skutočné výživové hodnoty na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Aktuálne výživové hodnoty si vyžiadajte od našich kolegov!