Kukuričná krupica 500 g
Kukuričná krupica 500 g
0,93 
0,82
12

Kukuričná krupica 500 g

Kukuričná krupica je tradičná kuchynská surovina, ktorá sa vyrába z kukuričných zŕn. Používa sa najmä ako základ pre maniok a rôzne prílohy, ale môže sa použiť aj ako náplň alebo dezert! Je prirodzene bezlepková, takže je ideálnou voľbou pre osoby citlivé na lepok.
0,93 
0,82
Od: 02.05.2024   Do vypredania zásob!
Sl. 12
Ušetrené 0,11 €
Bonusové body: 0,02 €
Podrobnosti

Popis



Kukuričná múka je hrubozrnný mlynček z kukuričného zrna, ktorý je v súčasnosti čoraz známejší a používa ho čoraz viac ľudí vďaka reformovanej strave. Bezlepkové!



Odporúčané použitie kukuričnej múčky



Kukuričná múka sa používala najmä na výrobu kaší a placiek. Regionálne špecifickým pokrmom v Sedmohradsku bola puliszka, rozbitá, dužinatá, tvrdá kaša z kukuričnej múky - alebo na iných miestach z krupice.. Časom sa jeho výroba rozšírila do severných nížin a severného Maďarska. V týchto okresoch ju starší ľudia na vidieku jedia dodnes, napr. pokvapkanú tukom alebo zaliatu mliekom. Na tradičných podujatiach nájdete aj výrobky z kukuričného zrna (napr. malinové koláče).


Čistá hmotnosť: 500 g

Zložky: 100% mletá kukurica

Krajina pôvodu: Maďarská republika


Priemerná výživová hodnota na 100 g výrobku:

- Energetická hodnota: 1495 kJ / 356 kcal
- Tuky: 3,1 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: <0,5 g
- Sacharidy: 70,2 g
- z toho cukor: 6 g
- Bielkoviny(protein): 9,6 g
- Vlákniny: 3 g
- Soľ: 0,05 g

Informácie o výživovej hodnote sú uvedené len pre informáciu! Skutočné výživové hodnoty na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Aktuálne výživové hodnoty si vyžiadajte od našich kolegov!
Csomagajánlatok
Podobné výrobky