Popis
Kukuričná múka je hrubozrnný mlynček z kukuričného zrna, ktorý je v súčasnosti čoraz známejší a používa ho čoraz viac ľudí vďaka reformovanej strave. Bezlepkové!
Odporúčané použitie kukuričnej múčky
Kukuričná múka sa používala najmä na výrobu kaší a placiek. Regionálne špecifickým pokrmom v Sedmohradsku bola puliszka, rozbitá, dužinatá, tvrdá kaša z kukuričnej múky - alebo na iných miestach z krupice.. Časom sa jeho výroba rozšírila do severných nížin a severného Maďarska. V týchto okresoch ju starší ľudia na vidieku jedia dodnes, napr. pokvapkanú tukom alebo zaliatu mliekom. Na tradičných podujatiach nájdete aj výrobky z kukuričného zrna (napr. malinové koláče).
Čistá hmotnosť: 500 g
Zložky: 100% mletá kukurica
Krajina pôvodu: Maďarská republika
Priemerná výživová hodnota na 100 g výrobku:
- Energetická hodnota: 1495 kJ / 356 kcal
- Tuky: 3,1 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: <0,5 g
- Sacharidy: 70,2 g
- z toho cukor: 6 g
- Bielkoviny(protein): 9,6 g
- Vlákniny: 3 g
- Soľ: 0,05 g
Informácie o výživovej hodnote sú uvedené len pre informáciu! Skutočné výživové hodnoty na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Aktuálne výživové hodnoty si vyžiadajte od našich kolegov!