Kuskus (malozrné) 500 g
Kuskus (malozrné) 500 g
1,54

Kuskus (malozrné) 500 g

Kuskus je tradičné jedlo v arabskej kuchyni, ktoré sa väčšinou používa ako príloha. Dá sa pripraviť za pár minút, je to naozaj výživná a všestranná cestovina.


Alergénne: výrobok je vyrobený z tvrdej pšenice, obsahuje lepok!

1,54
Bonusové body: 0,03 €
Podrobnosti

Popis



Kuskus je berberské jedlo, ktoré sa pripravuje z krupice z tvrdej pšenice a vody. Jeho názov znamená "dobre opečený", čo odkazuje na tradičný spôsob výroby. Zmes tvrdej pšenice a vody sa ručne rozvaľkala na malé zrnká, preosiala, posypala múkou z tvrdej pšenice a rozprestrela, aby sa zrnká vysušili a boli "perleťové". V mnohých arabských krajinách sa kuskus takto pripravuje v mnohých domácnostiach dodnes.



 Odporúčané použitie kuskusu



Dodržaním niekoľkých malých krokov môžete získať bleskovo rýchlu prílohu s dokonalou textúrou. Odmeraný kuskus vložte do žiaruvzdornej misy, zalejte dvojnásobným množstvom vriacej vody a prikryte. Nechajte stáť približne. 15 minút, niekedy miešať. Vďaka neutrálnej chuti kuskusu môžete experimentovať s jeho ochucovaním a výborne sa kombinuje s chuťami arabskej kuchyne a maďarského korenia.



Je vynikajúcou prílohou k šťavnatým jedlám, ale po zmiešaní so zeleninou sa výborne hodí aj ako šalát. Dá sa jesť aj na sladko, takže si z neho môžete za pár minút pripraviť dezert..




Čistá hmotnosť: 500 g

Zložky: tvrdá pšenica, pitná voda

Alergénny: výrobok obsahuje lepok.

Krajina pôvodu: EU


Priemerná výživová hodnota na 100 g výrobku:

- Energetická hodnota: 1563 kJ / 373 kcal
- Tuky: 2 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,4
- Sacharidy 73 g
- z toho cukor: 3
- Bielkoviny (protein): 13 g
- Vlákniny: 0,9 g
- Soľ: -

Informácie o výživových hodnotách majú len informatívny charakter! Skutočné výživové hodnoty na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Aktuálne výživové hodnoty si vyžiadajte od našich kolegov!
Csomagajánlatok
Podobné výrobky