Quinoa 500 g
Quinoa 500 g
2,48

Quinoa 500 g

Quinoa je bezlepková pseudoobilnina, ktorá sa vďaka svojej lahodnej chuti, jednoduchej príprave a cenným živinám stala obľúbenou potravinou nielen medzi Inkami.

2,48
Bonusové body: 0,05 €
Podrobnosti

Leírás



Quinoa (kinoa) je rastlina z čeľade prasličkovitých z, ktorej konzumujeme očistené semená Pochádza z Južnej Ameriky a bola základnou potravinou starých Inkov, ktorí si ju tak vážili, že bola súčasťou ich náboženských rituálov a uctievali ju ako "chisaya mama" alebo "matka obilia". Quinoa sa konzumovala nielen ako potravina, ale používala sa aj na liečebné účely. Počas španielskej inkvizície quinoa zmizla spolu s Inkami a hovorí sa, že domorodci, ktorí utiekli pred Španielmi do hôr, ju vzali so sebou, kde sa pestovala a jedla vo veľkej tajnosti. Quinoa bola znovuobjavená v 70. rokoch 20. storočia na podnet jedného bolívijského filozofa a odvtedy jej popularita rastie. OSN v rezolúcii vyhlásila rok 2013 za Rok quinoy.



Navrhované použitie quinoy



Pred varením sa musí dôkladne umyť! Dusíme v dvojnásobnom množstve vriacej vody pod pokrievkou do mäkka, približne. Na pripravu je potrebné 15 minút Môžete ho použiť samostatne ako prílohu, ako prísadu do šalátov, ako náplň alebo dokonca ako prísadu do polievky. Možno z neho pripraviť aj veľmi výživné raňajky, sladké v mlieku alebo polotučnom mlieku, so sušeným ovocím a semienkami.




Čistá hmotnosť: 500 g

Zložky: quinoa (biela)

Krajina pôvodu: Bolívia


Priemerná výživová hodnota na 100 g výrobku:

- Energetická hodnota: 361 kJ / 1520,5 kcal
- Tuky: 7,1 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,7 g
- Sacharidy: 52,1 g
- z toho cukor: 3,3 g
- Bielkoviny(protein): 16,4 g
- Vlákniny:11,7 g
- Soľ: 0,01 g

Informácie o výživovej hodnote sú uvedené len pre informáciu! Skutočné výživové hodnoty na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Aktuálne výživové hodnoty si vyžiadajte od našich kolegov!
Csomagajánlatok
Podobné výrobky