Bulgur 500 g
Bulgur 500 g
1,48

Bulgur 500 g

Bulgur je už tisíce rokov základnou potravinou ľudstva, hoci u nás sa stal populárnym až v poslednom desaťročí. Bulgur zo stoniek tvrdej pšenice sa vďaka svojej vysokej výživovej hodnote a jednoduchému a všestrannému použitiu môže stať obľúbeným aj vo vašej kuchyni..


Semolinová pšenica obsahuje lepok, preto sa neodporúča ľuďom s citlivosťou na lepok!

1,48
Bonusové body: 0,03 €
Podrobnosti

Popis



V posledných rokoch sa táto univerzálna obilnina bohatá na živiny, ktorá sa považuje za veľmi starú potravinu, stáva v Maďarsku čoraz populárnejšou. V Indii a na Blízkom východe, najmä v tureckej kuchyni, je dôležitou súčasťou každodennej kuchyne. Je veľmi obľúbený aj v stredomorských krajinách. 


Bulgur je typická odroda tvrdej pšenice. Pri výrobe tradičnej pšenice bulgur sa zrná pšenice zbierajú pred úplným dozretím, potom sa lúpajú, predparia, sušia a potom sa v závislosti od druhu nasekajú. Existuje od krupicovej až po celozrnnú, a to aj v tmavej a svetlej verzii.


 


Tvrdá pšenica obsahuje lepok a neodporúča sa pre ľudí s citlivosťou na lepok!


 


Odporúčané použitie Bulguru!



Veľmi jednoduchá príprava, menšie zrná sa môžu oplachnúť horúcou vodou, zatiaľ čo väčšie zrná sa dajú uvariť za niekoľko minút. Ak chcete mať skôr kašu ako perlovú kašu, namočte ju na 30 minút do dvojnásobného množstva horúcej tekutiny. Dá sa použiť do rôznych jedál. Výborne sa hodí do šalátov, príkladom je libanonský tabbouleh. Je skvelou náhradou ryže v každom maďarskom pokrme, takže môže byť prílohou alebo náplňou. Vďaka svojej neutrálnej chuti sa ľahko dochucuje a môže sa použiť aj do dezertov..







Čistá hmotnosť: 500 g

Zložky: bulgur hrubý veľké zrno

Krajina pôvodu: Turecká republika


Priemerné výživové údaje na 100 g výrobku:

- Energetická hodnota: 1468 kJ / 351 kcal
- Tuky: 1 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g
- Sacharidy: 65 g
- z toho cukor: 0,9g
- Vlákniny: 16
- Bielkoviny (protein): 10 g
- Soľ: 0 g

Výživové hodnoty sú len informatívne! Skutočné výživové hodnoty na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Aktuálne výživové hodnoty si vyžiadajte od našich kolegov!
Csomagajánlatok
Podobné výrobky