Tekvicový olej  250 ml
Tekvicový olej 250 ml
8,26

Tekvicový olej 250 ml

Vysokokvalitný 100% domáci tekvicový olej lisovaný za studena. Vďaka svojej výnimočnej chuti je skutočnou gastronomickou špecialitou a vďaka hodnotnému zloženiu mastných kyselín zohráva dôležitú úlohu aj v reformnej diéte..

8,26
Bonusové body: 0,17 €
Podrobnosti

Leírás



Na získanie tekvicového oleja Balance Food sa používajú za studena lisované tekvicové semená. Tento mechanický proces pomáha zachovať cenné účinné látky v tekvicovom oleji. Konzumácia tekvicového oleja má dlhú tradíciu v Rakúsku, Slovinsku, Chorvátsku a Sedmohradsku, ako aj v niektorých regiónoch našej krajiny.. V ľudovom liečiteľstve sa používal na prevenciu ochorení prostaty.



Tekvicový olej má veľmi vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín (najmä omega-3 a omega-6 mastných kyselín). Je tiež prírodným zdrojom vitamínu A, vitamínu E a viacerých antioxidačných látok.



Odporúčané použitie tekvicového oleja



Tekvicový olej je vďaka svojej príjemnej orieškovej chuti skutočnou kulinárskou špecialitou.   Je výbornou prílohou k polievkam, šalátom a pečeným jedlám, ale v kombinácii s hriankami je aj perfektným občerstvením. Ideálny základ pre gurmánske šalátové dresingy a zálievky. Môžete ho kombinovať aj s dezertmi, podávanými s vanilkovou zmrzlinou, čo je obľúbené rakúske jedlo.



Parametre tekvicového oleja


Čistý objem: 250 ml

Zloženie: za studena lisovaný tekvicový olej

Krajina pôvodu: Maďarská republika


Priemerná výživová hodnota v 100 ml výrobku:

Energetická hodnota:3700 kJ / 900 kcal
- Tuky: 100 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 91
- Sacharidy: 0 g
- z toho cukor: 0 g
- Bielkoviny(protein): 0 g
- Vlákniny: 0 g
- Soľ: 0 g

Skladovanie: na chladnom mieste
Csomagajánlatok
Podobné výrobky