Orechový olej 250 ml
Orechový olej 250 ml
6,06

Orechový olej 250 ml

Olej z vlašských orechov je univerzálny olej s vynikajúcim zložením mastných kyselín, príjemnou orieškovou chuťou. Za studena lisovaný olej z vlašských orechov je nielen skutočnou gurmánskou ingredienciou, ale má aj významné miesto v zdravej a pestrej strave..

6,06
Bonusové body: 0,12 €
Podrobnosti

Leírás



Olej z vlašských orechov sa vyrába lisovaním jedlých vnútorných častí vlašských orechov za studena, čo je proces mechanického štiepenia, ktorý pomáha zabezpečiť, aby sa vysoko kvalitné nenasýtené mastné kyseliny v oleji z vlašských orechov nepoškodili. Obľubovali ho už starí Gréci. Do Európy ho priniesli Francúzi, ktorí ho spočiatku považovali za "tuk chudobných" a od 12. storočia zaujímal významné miesto v gastronómii..



Olej z vlašských orechov má nielen skvelú chuť, ale aj cenné živiny. Má vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín, najmä omega-6 a omega-3 mastných kyselín. Obsahuje tiež vitamíny A, B a E, horčík a antioxidanty. Je tiež obľúbenou zložkou v kozmetickom priemysle, pretože vďaka obsahu vitamínu E a antioxidantov je vhodný na liečbu širokej škály kožných problémov



Navrhované použitie oleja z vlašských orechov



Orechový olej by sa mal používať za studena, pretože teplo môže poškodiť cenné látky, ktoré obsahuje.. Neváhajte ho použiť na ochutenie čerstvých šalátov, dusenej zeleniny, mäsových a cestovinových pokrmov alebo ním zľahka pokvapkajte kúsok toastu, aby ste si pripravili nebeské a zdravé občerstvenie.



Olej z vlašských orechov je náchylný na rýchle žltnutie, preto sa po otvorení odporúča skladovať ho v uzavretej nádobe v chladničke..




Čistá hmotnosť 250 ml

Zložky:olej z vlašských orechov lisovaný za studena

Krajina pôvodu Maďarská republika


Priemerná výživová hodnota v 100 ml výrobku:

- Energetická hodnota: 3700 kJ / 900 kcal
- Tuky: 100 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 91
- Sacharidy 0 g
- z toho cukor: 0 g
- Bielkoviny(protein): 0 g
- Vlákniny: 0 g
- Soľ: 0 g

Skladovanie: na chladnom mieste

Informácie o výživovej hodnote sú uvedené len pre informáciu! Skutočné výživové hodnoty na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Aktuálne výživové hodnoty si vyžiadajte od našich kolegov!
Csomagajánlatok
Podobné výrobky