Popis
Marantová múka je veľmi jemná múka, ktorá sa vyrába z podzemnej hľuzy rastliny šípky v Južnej Amerike. Názov rastliny marant pochádza od pôvodných obyvateľov, ktorí ju používali na liečenie zranení spôsobených šípmi. Marantová múka je ľahko stráviteľná múka s vysokým obsahom minerálov (vhodná aj pre malé deti). Je to skutočná múka "all-free", pretože neobsahuje lepok, fytáty, lektíny, saponíny ani iné antinutričné látky.
Odporúčané použitie marantovej múky
Má neutrálnu chuť a farbu a jeho obsah škrobu má zahusťujúci účinok aj pri nižších teplotách, takže pri výrobe krémov, omáčok a pudingov nevyžaduje takú dlhú dobu varenia ako pšeničná múka alebo kukuričný škrob. Na rozdiel od iných škrobov nie je citlivý na kyseliny, takže má maximálny zahusťovací účinok aj v prítomnosti kyslých húb, citrónovej šťavy, octu atď. "Tvrdej" a "drobivej" konzistencii typickej pre paleo a bezlepkové chleby a cestoviny sa dá vyhnúť použitím marantovej múky, vďaka ktorej je cesto mäkšie a pružnejšie. V prípade náhrad pšeničnej múky nie sú pomery použitia rovnaké; 1 polievková lyžica pšeničnej múky môže byť nahradená približne 1 polievkovou lyžicou marantovej múky.
Čistá hmotnosť 500 g
Zloženie:Marantová múka
Krajina pôvodu: Brazília
Priemerná výživná hodnota va 100 g produktu:
- Energetická hodnota: 1471 kJ / 348 kcal
- Tuky: 0,1 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
- Sacharidy: 84,8 g
- z toho cukor: 0 g
- Bielkoviny(protein): 0,3 g
- Vlákniny: - g
- Soľ 0 g
Informácie o výživovej hodnote sú uvedené len pre informáciu! Skutočné výživové hodnoty na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Aktuálne výživové hodnoty si vyžiadajte od našich kolegov!