Lúpaná pohánka 500 g
Lúpaná pohánka 500 g
1,92

Lúpaná pohánka 500 g

Pohánka je veľmi všestranná potravina a má aj vynikajúce fyziologické účinky, vďaka čomu je nenahraditeľnou zložkou reformnej kuchyne.
1,92
Bonusové body: 0,04 €
Podrobnosti

Leírás



Pohánka (Fagopyrum esculentum), známa aj ako pohanka, tatarka, haricot alebo kruppa, je rastlina pôvodom z Ázie. Botanicky patrí do čeľade horkých tráv, takže nie je obilninou. Hlavnou živinou v pohánke sú sacharidy, z ktorých väčšinu tvorí škrob (približne. 55-75%) a vlákniny (príbližne. 17-20 %). Vysoký obsah vlákniny podporuje správnu činnosť čriev.  Ako ukazujú jeho početné ľudové odrody, v našej krajine je známy a pestovaný už po stáročia. Podľa stáročných záznamov sa používala najmä na prípravu kaše a polievky, ale v rukopisnej knihe receptov piaristického mnícha Kristófa Simaiho z 18. storočia sa používala ako základ krvavej klobásy. 



Odporúčané použitie lúpanej pohánky



Je prirodzene bezlepková, takže ju môžu konzumovať aj osoby citlivé na lepok. Varené v dvojnásobnom množstve vody a dusené v pare sú dokonalou prílohou. Môže sa použiť na prípravu kaše, rizota, ako prísada do polievky alebo ako plnka.




Čistá hmotnosť:500 g

Zloženie:Lúpaná pohánka

Krajina pôvodu: EU


Priemerná výživová hodnota na 100 g výrobku:

- Energetická hodnota: 1469 kJ /344 kcal
- Tuky: 3,1 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,03 g
- Sacharidy: 63,4 g
- z toho cukor: 0,7 g
- Bielkoviny(protein): 13,5 g
- Vlákniny:5,9 g
- Soľ: 0,013 g

Informácie o výživovej hodnote sú uvedené len pre informáciu! Skutočné výživové hodnoty na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Aktuálne výživové hodnoty si vyžiadajte od našich kolegov!
Csomagajánlatok
Podobné výrobky