Lúpané pšeno 500 g
Lúpané pšeno 500 g
1,37

Lúpané pšeno 500 g

Pšeno, zázračná bezlepková potravina, zažíva renesanciu. Jeho obľúbenosť nie je náhodná, pretože vďaka svojej bezkonkurenčnej výživovej hodnote, jednoduchosti a rozmanitosti použitia a nízkej cene je pre mnohých obľúbenou obilninou.
1,37
Bonusové body: 0,03 €
Podrobnosti

Popis



Pšeno, ktoré patrí do čeľade viacročných rastlín, sa pestovalo v Mezopotámii už pred 6 000 000 rokmi a niektoré zdroje uvádzajú, že predok prosa sa v Číne používa už 10 000 000 rokov.. Pšeno, ktoré je po celom svete rozšírené už tisíce rokov, sa v Maďarsku pestuje už stovky rokov ako krmivo a potravina, čo z ekologického hľadiska predstavuje skvelú voľbu.



Navrhované použitie pšena



Neutrálna chuť pšena ho robí univerzálnym. Varené alebo dusené sú skvelou prílohou, ktorú možno ochutiť rôznymi koreninami. Dajú sa z neho pripraviť mäsové guľky, plnky, rôzne slané občerstvenia. Je tiež ideálnym základom pre sladkosti, ako je napríklad kaša, nákyp, alebo dokonca  plnené knedle sú tiež jednoduché na prípravu.




Čistá hmotnosť: 500 g

Zloženie: lúpané pšeno

Krajina pôvodu: EU


Priemerná výživová hodnota na 100 g výrobku:

- Energetická hodnota: 1510 kJ / 361 kcal
- Tuky: 3,3 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,7 g
- Sacharidy: 65 g
- z toho cukor: 0 g
- Bielkoviny(protein): 12 g
- Vlákniny: 8,2 g
- Soľ: 0,05 g

Informácie o výživovej hodnote sú uvedené len pre informáciu! Skutočné výživové hodnoty na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Aktuálne výživové hodnoty si vyžiadajte od našich kolegov!
Csomagajánlatok
Podobné výrobky