Leírás
Pre väčšinu svetovej populácie je ryža stále základnou potravinou a najdôležitejším zdrojom energie. Hoci sa ryža pre diabetikov odporúča len s mierou, vzhľadom na jej vysoký glykemický index, obsah komplexných sacharidov, vysoký obsah minerálov, A a B-vitaminový, a vďaka obsahu antioxidantov je súčasťou vyváženej stravy. Prirodzene neobsahuje lepok, takže je ideálnou prílohou pre ľudí s intoleranciou lepku.
Odporúčané použitie
Jasmínová ryža patrí do skupiny dlhozrnnej ryže "indica", ktorej príprava si vyžaduje viac tepla a času ako príprava krátkozrnných odrôd. Jasmínovú ryžu možno použiť na rôzne spôsoby, je ideálna na prípravu ázijských jedál, ale aj na prípravu ryžového mäsa, pilafu a iných ryžových pokrmov.
Čistá hmotnosť 1000 g
Zložky: Jasminová ryža
Krajina pôvodu: Cambodia
Priemerná výživová hodnota na 100 g výrobku:
- Energetická hodnota: 1490 kJ / 356 kcal
- Tuky: 1,16 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g
- Sacharidy: 79,1 g
- z toho cukor: - g
- Bielkoviny (protein): 7,3 g
- Vlákniny: 1,99 g
- Soľ: - g
Informácie o výživovej hodnote sú uvedené len pre informáciu! Skutočné výživové hodnoty na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Aktuálne výživové hodnoty si vyžiadajte od našich kolegov!