Ovsené vločky 500 g
Ovsené vločky 500 g
1,10

Ovsené vločky 500 g

Ovsené vločky sú skvelým zdrojom sacharidov, obsahujú veľa vitamínov a minerálov, veľa vlákniny a sú chutné. Oplatí sa ho jesť denne, je výbornou voľbou pre sýte a zdravé raňajky, ktoré vám dodajú energiu na celé dopoludnie.


Môže obsahovať stopy lepku!

1,10
Bonusové body: 0,02 €
Podrobnosti

Popis

Ovies je rastlina patriaca do čeľade obilnín, ktorá je pôvodná z Ázie a Európy. Podľa niektorých predpokladov mohli túto užitočnú rastlinu do Európy priniesť kočovní ľudia, vrátane predkov Maďarov. Rastie aj v drsnejšom podnebí severnej Európy, takže bola užitočnou potravou a krmovinou pre miestne obyvateľstvo, čo sa dokazuje mnohými keltskými a germánskymi hrobmi. Hlavné použitie bolo prevažne ako krmivo pre zvieratá, ale z nej varili aj pivo, kaše a z mletej ovsenej múky pekli chlieb. Vďaka vynikajúcim nutričným hodnotám si získava stále väčšiu popularitu medzi ľuďmi, ktorí dodržiavajú diétu a zdravý životný štýl. Pri spracovaní ovsa sa zvyčajne neodstraňuje cenný klíčok a otruby, čo mu dáva výrazne vyšší obsah vlákniny, vitamínov a minerálov v porovnaní s ostatnými obilninami.

Oves a gluténová intolerancia: Oves obsahuje bielkovinu avenín, ktorá je podobná pšeničnému gluténu, ale u väčšiny pacientov nevyvoláva autoimunitnú reakciu. Väčšina dostupného komerčne dostupného ovsa sa však môže stávať obsahujúcou glutén v dôsledku krížovej kontaminácie počas zbere a spracovania. Je teda dôležité, aby pri vážnej gluténovej intolerancii nakupovali iba výrobky z ovsa, ktoré sú garantovane bezlepkové!

Návrhy na použitie ovsenej vločky

Z ovsenej vločky môžete pripraviť vynikajúce raňajky vo forme müsli alebo smoothie. Môžete si z nej pripraviť ovsenú kašu varítkom alebo namočením, tzv. "overnight" ovsenú kašu. Okrem toho ju môžete použiť rôznymi spôsobmi vo vyprážaných koláčoch, cestách na pečenie. Je ľahko opražiteľná, takže je skvelá do šalátov, reformných panierov a podobne.

Netto hmotnosť: 500 g

Zloženie: ovsené vločky

Pôvod: EÚ

Priemerná nutri

čná hodnota na 100 g výrobku:

- Energetická hodnota: 1566 kJ / 372 kcal
- Tuky: 7 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,3 g
- Sacharidy: 59 g
- z toho cukry: 1 g
- Bielkoviny: 13 g
- Vláknina: 19 g
- Soľ: - g

Nutričné hodnoty sú len informatívne! Aktuálne nutričné hodnoty na obale sa môžu líšiť od uvedených tu. Prosím, informujte sa o aktuálnych nutričných hodnotách od našich kolegov!

Csomagajánlatok
Podobné výrobky