Leírás
Zelené banány sú základnou potravinou tropických krajín a sušená vnútorná časť banánu sa melie na múku, ktorá sa dá použiť na rôzne spôsoby vyprážania aj varenia.
Má vysokú výživovú hodnotu a je bohatá na vlákninu a minerálne látky. Väčšinu obsahu sacharidov tvoria rezistentné škroby, ktoré sa nedajú rozložiť tráviacimi enzýmami a majú podobnú odolnosť voči tráviacim enzýmom ako balastné látky. Zelená banánová múka je prirodzene bezlepková múka, ktorá je povolená aj v paleo diéte, a vďaka obsahu rezistentného škrobu môže byť vhodnou alternatívou bielej múky pre diabetikov.
Navrhované použitie zelenej banánovej múky
Zelenú banánovú múku môžete použiť samostatne alebo v zmesi s inými semennými múkami na prípravu paleo a bezlepkového chleba, pečiva a iných jedál. Môže sa používať aj pri varení na zahustenie krémov, polievok alebo dokonca pudingov. Jedna z najlepších bezlepkových a paleo alternatív múky na prípravu vaflí a palaciniek podľa spätnej väzby spotrebiteľov. Má neutrálnu, mierne orieškovú chuť, takže v hotovom pokrme nezanecháva rušivú pachuť.
Čistá hmotnosť: 500 g
Zloženie: plantainová múka (zelená banánová múka)
Krajina pôvodu: Ecuador
Priemerná výživná hodnota v 100 g produktu:
- Energetická hodnota: 1415 kJ / 338 kcal
- Tuky: 0,5 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: <0,1 g
- Sacharidy: 75,5 g
- z toho cukor: 0,8 g
- Bielkoviny(protein): 3,1 g
- Vlákniny: 8,5 g
- Soľ: 0 g
Informácie o výživovej hodnote sú uvedené len pre informáciu! Skutočné výživové hodnoty na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Aktuálne výživové hodnoty si vyžiadajte od našich kolegov!