Cukor  kokosového kvetu 500 g
Cukor kokosového kvetu 500 g
3,03

Cukor kokosového kvetu 500 g

Vďaka svojej zvláštnej a lepšej chuti ako chuť granulovaného cukru je cukor z kokosových kvetov v súčasnosti veľmi obľúbenou alternatívou sladidla v reformnej kuchyni..
3,03
Bonusové body: 0,06 €
Podrobnosti

Popis



Tradičným sladidlom juhovýchodnej Ázie je cukor z kokosových kvetov, známy aj ako kokosový cukor. Vyrába sa zo šťavy kvetu kokosovej palmy. Kvetné puky sa rozrežú, získaná rastlinná šťava sa absorbuje a ďalej koncentruje varením až do úplného stuhnutia, pričom sa stále tuhšia hmota neustále mieša a drví, aby sa dosiahla jemná, jemnozrnná konzistencia cukru z kokosových kvetov. Okrem toho neprechádza chemickým spracovaním a čistením (na rozdiel od výroby repného cukru), čo má za následok vyššiu výživovú hodnotu..



Vnútorné hodnoty obsahu



75-80 % kokosového cukru tvoria jednoduché cukry (sacharóza, glukóza a fruktóza), zvyšok sú komplexné sacharidy, najmä vláknina, minerálne látky a vitamíny. Vďaka vyššiemu obsahu vláknin má nižší glykemický index ako krištáľový cukor (sacharóza). Hodnota GI pre granulovaný cukor sa zvyčajne pohybuje medzi 65 a 70. Glykemický index cukru z kokosových kvetov bol v niektorých štúdiách definovaný ako GI = 35, čo znamená veľmi pomalú absorpciu sacharidov. Štúdie Sydney University Glycemic Index Research Service však stanovili glykemický index cukru z kokosových kvetov na GI=54, čo zaraďuje vstrebávanie sacharidov v cukre z kokosových kvetov do strednej kategórie, ako aj zvýšenie hladiny glukózy a inzulínu v krvi. Diabetikom a ľuďom s inzulínovou rezistenciou sa konzumácia neodporúča, alebo len v malých množstvách a s opatrnosťou!!



Odporúčané použitie cukru kokosových kvetov



Cukor z kokosových kvetov je vynikajúcou náhradou kryštálového cukru v nápojoch, koláčoch, krémoch a omáčkach atď. Vďaka svojej charakteristickej, mierne dymovej karamelovej chuti sa môže stať skutočnou gastronomickou pochúťkou vo vašej kuchyni, a to aj v gurmánskych zmesiach korenia, grilovacích marinádach, šalátových dresingoch.


Čistá hmotnosť: 500 g

Zložky: 100% prírodný cukor z kokosového kvetu

Krajina pôvodu: Indonézia


Priemerná výživová hodnota na 100 g výrobku:

- Energetická hodnota: 1508 kJ / 360 kcal
- Tuky: 0,0 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,0 g
- Sacharidy: 92 g
- z toho cukor: 88 g
- Bielkoviny(protein): 2 g
- Vlákniny: 1 g
- Soľ: 0,07 g

Informácie o výživovej hodnote sú uvedené len pre informáciu! Skutočné výživové hodnoty na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Aktuálne výživové hodnoty si vyžiadajte od našich kolegov!
Csomagajánlatok
Podobné výrobky