Popis
Kukuričný škrob sa získava z vody s vysokým obsahom škrobu, ktorá sa získava namáčaním a premývaním nalámaných kukuričných zŕn, tzv. škrobového mlieka. Výsledný jemnozrnný, práškový, snehobiely prášok bez chuti a zápachu je v súčasnosti jedným z najpoužívanejších zahusťovadiel na svete. Je prirodzene bezlepková, takže ju môžu bez obáv konzumovať aj citliví ľudia.
Kukuričný škrob Odporúčané použitie
Kukuričný škrob je vynikajúcim zahusťovadlom do polievok, omáčok, gulášov, krémov a pudingov a na zlepšenie konzistencie rôznych cestovín (najmä v bezlepkovej kuchyni). Môže sa používať aj na rôzne spôsoby výroby domácej kozmetiky a čistiacich prostriedkov.
Čistá hmotnosť: 500 g
Zložky: kukuričný škrob
Krajina pôvodu: EU
Priemerná výživová hodnota na 100 g výrobku:
- Energetická hodnota: 1469 kJ / 351 kcal
- Tuky: 0,08 g
- z čoho nasýtené mastné kyseliny: - g
- Sacharidy: 86 g
- z toho cukor: 0,5 g
- Bielkoviny(protein): 0,4 g
- Vlákniny: 1 g
- Soľ: - g