Popis
Ľanové semeno je jednou z našich najstarších plodín, ktorá sa používala už v dobe kamennej, a jeho cenný olej a múka sa získavali a používali ako potravina. Bola súčasťou starovekej stravy a náboženských zvykov mnohých národov a považovala sa aj za liečivú rastlinu.
Na výrobu ľanovej múčky sa z ľanového semena lisovaním za studena získava veľmi cenný olej a zvyšné ľanové pelety sa melú na múku pomocou výkonných mlynčekov. Ľanová múka je tiež bohatá na cennú vlákninu, omega-3 mastné kyseliny, bielkoviny, minerály a stopové prvky a vitamíny. Má nízky obsah sacharidov (9g / 100g), sacharidy sú klasifikované ako nepočítateľné podľa absorpcie, takže sa môžu používať pri nízkosacharidovej alebo 160-gramovej diéte.
Ľanová múka odporúčané použitie
Ľanovú múku môžete použiť v zmesi s bielou múkou alebo v zmesi s inými reformnými múkami na prípravu bezlepkového, nízkosacharidového a paleo chleba, pečiva a koláčov, na pizzu,na cestoviny pre muffiny atď. Je základnou zložkou vegánskej a bezvaječnej kuchyne, pretože vďaka svojim voskovým látkam pomáha vytvárať textúru bezvaječných cestovín.
Čistá hmotnosť: 250 g
Zloženie: Ľanová múka
Krajina pôvodu: EU
Priemerná výživová hodnota na 100 g výrobku:
- Energetická hodnota: 1222 kJ / 294 kcal
- Tuky: 7,2 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,8 g
- Sacharidy: 2,9 g
- z toho cukor: 2,7 g
- Bielkoviny(protein): 36,9 g
- Vlákniny: 34,9 g
- Soľ: 0,15 g
Informácie o výživovej hodnote sú uvedené len pre informáciu! Skutočné výživové hodnoty na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Aktuálne výživové hodnoty si vyžiadajte od našich kolegov!