Leírás
Konjaková múka je múka získaná spracovaním hľuzovitých koreňov rastliny koňak a má neutrálnu farbu a chuť. Koňaková múka má mimoriadne vysoký obsah vlákniny, čo znamená, že len niekoľko gramov tejto múky dokáže absorbovať niekoľkokrát viac vody. Ako bezlepková potravina s nízkym glykemickým indexom a nízkym obsahom sacharidov sa môže používať v rôznych diétach ako náhrada pšeničnej múky a škrobov s vysokým glykemickým indexom. Schopnosť konjakovej múky viazať vodu v žalúdku zabezpečuje rýchly pocit sýtosti, čo je prospešné aj pre diétu na chudnutie. Múka povolená v paleo diéte.
Pri konzumácii konjakovej múky dbajte najmä na to, aby ste boli dostatočne hydratovaní!
Odporúčané použitie konjakovej múky
Z niekoľkých gramov konjakovej múky môžete pripraviť krém, puding alebo želé dokonalej konzistencie. Môže tiež výrazne zlepšiť štruktúru bezlepkových cestovín, chleba a pečiva. Pri používaní konjakovej múky vždy dodržiavajte presné množstvo uvedené v receptoch, pretože funguje aj vo veľmi malých množstvách.
Čistá hmotnosť: 100 g
Zloženie: konjaková múka
Krajina pôvodu: -
Priemerná výživová hdnota vo výrobku hmotnosťou 100 g:
- Energetická hodnota: 782,9 kJ / 187 kcal
- Tuky: 0,52 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,11 g
- Sacharidy: 3,38 g
- z toho cukor: <0,03 g
- Bielkoviny 0,91 g
- Vlákniny: 82,79 g
- Soľ: 0,01 g
Informácie o výživovej hodnote sú uvedené len pre informáciu! Skutočné výživové hodnoty na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Aktuálne výživové hodnoty si vyžiadajte od našich kolegov!