Popis>
V technologickom procese výroby zemiakového škrobu sa surovina (zemiaky) rozdrví a škrob sa vymyje z buniek. Škrob sa oddelí od škrobovej bunky separáciou a po odstredení sa vysuší.
Odporúčané použitie zemiakového škrobu
Vďaka svojmu zahusťujúcemu účinku sa môže používať ako kuchynská prísada do omáčok, gulášov a polievok. V dezertoch sa môže použiť na zahustenie krémov a pudingov. Pri pečení zlepšuje kvalitu cesta, ktoré menej praská a nedrobí sa.
Zemiakový škrob sa môže používať ako univerzálna náhrada bielej pšeničnej múky v bezlepkovej diéte pre ľudí s celiakiou, na zlepšenie cestovín a zahusťovanie potravín.
Čistá hmotnosť: 500 g
Zložky:zemakový škrob
Krajina pôvodu: EU
Glykemický index: 95
Priemerná výživová hodnota v 100 g výrobku:
- Energetická hodnota: 1400kJ / 335 kcal
- Tuky: 0,6 g
- z čoho nasýtené mastné kyseliny: 0,42 g
- Sacharidy: 80 g
- z toho cukor: 0,5 g
- Bielkoviny(protein): 0,1 g
- Vlákniny: - g
- Soľ 0,03 g
Informácie o výživovej hodnote sú uvedené len pre informáciu! Skutočné výživové hodnoty na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Aktuálne výživové hodnoty si vyžiadajte od našich kolegov!