Leírás
Pohánka (Fagopyrum esculentum), známa aj ako pohanka, tatarka, haricot alebo kruppa, je rastlina pôvodom z Ázie. Botanicky patrí do čeľade horkých tráv, takže nie je obilninou. Hlavnou živinou v pohánke sú sacharidy, z ktorých väčšinu tvorí škrob (približne. 55-75%) a vlákniny (príbližne. 17-20 %). Vysoký obsah vlákniny podporuje správnu činnosť čriev. Ako ukazujú jeho početné ľudové odrody, v našej krajine je známy a pestovaný už po stáročia. Podľa stáročných záznamov sa používala najmä na prípravu kaše a polievky, ale v rukopisnej knihe receptov piaristického mnícha Kristófa Simaiho z 18. storočia sa používala ako základ krvavej klobásy.
Návrh na použitie pohánkovej múky
Je prirodzene bezlepková, takže ju môžu konzumovať aj osoby citlivé na lepok. Pohánková múka je vynikajúcou bezlepkovou alternatívou múky na prípravu chleba, pečiva a iných sladkých a slaných múčnikov. Má charakteristickú, mierne kyslastú chuť, preto sa najlepšie používa v zmesi s inými múkami alebo škrobmi.
Čistá hmotnosť: 500 g
Zložky: pohánková múka
Miesto pôvodu: EU
Priemerná výživová hodnota na 100 g výrobku:
- Energetická hodnota: 1469 kJ /344 kcal
- Zsír: 3,1 g
- az toho nasýtené mastné kyseliny: 1,03 g
- Sacharidy: 63,4 g
- z toho cukor: 0,7 g
Bielkoviny(protein): 13,5 g
- Vlákniny: 5,9 g
- Soľ: 0,013 g
Informácie o výživovej hodnote sú uvedené len pre informáciu! Skutočné výživové hodnoty na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Aktuálne výživové hodnoty si vyžiadajte od našich kolegov!