Popis
Ryža A (Oryza sativa) základná potravina pre 60 percent dnešného ľudstva.. Jeho konzumácia sa spája najmä s ázijskou kuchyňou a je rozšíreným a obľúbeným jedlom na celom svete.. Táto v podstate subtropická rastlina sa pestuje na mnohých miestach Európy vrátane našej krajiny. Ryžová múka je produkt, ktorý sa získava mletím bielych zŕn ryže zbavených šupky a následne zomletých. Na dotyk je charakteristicky "hodvábna", s neutrálnou až mierne ryžovou vôňou a chuťou Všetky užitočné živiny ryže sú v ryžovej múke prítomné aj po zomletí.
Odporúčané použitie ryžovej múky
Vďaka svojej neutrálnej chuti môže dokonca v plnom množstve nahradiť pšeničnú múku v jedlách, kde čakanka nie je potrebná na prípravu vývaru, napr. piškótové koláče, zahusťovanie krémov a omáčok, dusené jedlá. V ostatných prípadoch (napr. cestá, chlieb, pečivo) miešajte s inými múkami alebo škrobmi, pretože samotné cesto bude suché a príliš drobivé. Hlavnou surovinou sú čínske ryžové rezance, ktoré sú skvelou bezlepkovou alternatívou suchých rezancov.
Čistá hmotnosť: 500 g
Zloženie: ryžová múka (biela)
Miesto pôvodu: EU
Priemerná výživová hodnota na 100 g výrobku:
- Energetická hodnota: 1508 kJ / 359 kcal
- Tuky: 0,6 g
- az toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
- Sacharidy: 79,4 g
- z toho cukor: - g
- Bielkoviny 6,9 g
- Vlákniny: - g
- Soľ - g
Informácie o výživových hodnotách majú len informatívny charakter! Skutočné výživové hodnoty na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Aktuálne výživové hodnoty si vyžiadajte od našich kolegov!