Popis
Ľanové semeno je jednou z našich najstarších plodín, ktorá sa používala už v dobe kamennej, a jeho cenný olej a múka sa získavali a používali ako potravina. Bola súčasťou starovekej stravy a náboženských zvykov mnohých národov a považovala sa aj za liečivú rastlinu.
Na výrobu ľanovej múky sa z ľanového semena lisovaním za studena získava veľmi cenný olej a zvy.šné ľanové pelety sa melú na múku pomocou výkonných mlynčekov. Ľanová múka je tiež bohatá na cennú vlákninu, omega-3 mastné kyseliny, bielkoviny, minerály a stopové prvky a vitamíny. Má nízky obsah sacharidov (9g / 100g), sacharidy sú podľa vstrebateľnosti klasifikované ako nepočítateľné, takže sa môže používať pri nízkosacharidovej alebo 160-gramovej diéte.
Ľanová múka odporúčané použitie
Ľanovú múku môžete použiť v zmesi s bielou múkou alebo v zmesi s inými reformnými múkami na prípravu bezlepkového, nízkosacharidového a paleo chleba, pečiva a koláčov, na pizzu, muffiny atď. Je základnou zložkou vegánskej a bezvaječnej kuchyne, pretože vďaka svojim kvasným vlastnostiam pomáha vytvárať štruktúru bezvaječných cestovín.
Čistá hmotnosť: 500 g
Zložky:Múka z ľanových semienok
Krajina pôvodu: EU
Priemerná výživová hodnota na 100 g výrobku:
- Energetická hodnota:1651 kJ / 393 kcal
- Tuky: 12,6g
- az toho nasýtené mastné kyseliny: 1,1 g
- Sacharidy: 31 g
- z toho cukor: 1,6 g
Bielkoviny(protein): 36 g
- Soľ: 0 g
Informácie o výživovej hodnote sú uvedené len pre informáciu! Skutočné výživové hodnoty na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Aktuálne výživové hodnoty si vyžiadajte od našich kolegov!