Bikarbonát sodný (jedlý) 1000g / 1kg
Bikarbonát sodný (jedlý) 1000g / 1kg
1,43

Bikarbonát sodný (jedlý) 1000g / 1kg

Bikarbonát sodný, známa aj ako hydrogenuhličitan sodný, je mierne zásaditá soľ, ktorá je prekvapivo všestranná. Rieši nespočetné množstvo liečebných a hygienických problémov, je vynikajúcim čistiacim prostriedkom v domácnosti a pomáha dodať našim koláčom ľahkú a vzdušnú štruktúru.

1,43
Bonusové body: 0,03 €
Podrobnosti

Popis



Bikarbonát sodný je mierne alkalická soľ pozostávajúca z hydrogenuhličitanového iónu (HCO3-) a sodného iónu (Na+), ktorá je dobre rozpustná vo vode. Neutralizuje kyseliny a pritom produkuje oxid uhličitý. Je neškodný pre životné prostredie, takže je ideálny na potravinárske, farmaceutické, hygienické a dezinfekčné účely, ako aj ako domáci čistiaci prostriedok šetrný k životnému prostrediu.



Odporúčané použitie bikarbonáta sodného



Jeho kyselinotvorný účinok možno využiť pri pálení záhy. Polovica čajovej lyžičky bikarbonáta sodného rozpustenej v polovici pohára vody pomáha zmierniť pálenie záhy. Môže sa používať aj na starostlivosť o ústnu dutinu, pretože dezinfikuje ústa a bieli zuby. Dá sa použiť aj na výrobu domácej zubnej pasty a ústnej vody. Môžete si tiež pripraviť domáci peeling s trochou vody, granule pomáhajú odstraňovať odumreté kožné bunky a mierne vysušujúci účinok môže byť liekom na mastnú pleť so sklonom k akné. V kombinácii s jablčným octom sa môže používať aj ako náhrada šampónu, najmä pri mastných vlasoch a lupinách. Pridaný do vody do kúpeľa zjemňuje pokožku a upokojuje vyrážky spôsobené potom. Má dezodoračný účinok, vďaka ktorému je vhodný na výrobu domáceho dezodorantu.



V mnohých ohľadoch sa dá použiť aj ako ekologický čistiaci prostriedok, takže je skvelý aj na udržiavanie čistoty vo vašej domácnosti. Ideálny na odmasťovanie, umývanie, dezodoráciu a dezinfekciu.



Bikarbonát sodný je nepostrádateľná aj v kuchyni, kde sa už dlho používa na kyprenie cestovín. Vďaka vyššie uvedenému účinku tvorby oxidu uhličitého sú cestoviny vzdušné. Dôležité je, že tento proces si vyžaduje aj kyslé prostredie, preto sa používa v receptoch obsahujúcich mliečne výrobky, citrónovú šťavu, ocot atď. Prášok do pečiva je zmes bikarbonáta sodného a ďalších zložiek, ktoré vytvárajú kyslé prostredie, takže ho možno použiť ako náhradu práška do pečiva, ak sa dbá na vytvorenie kyslého prostredia, napríklad pridaním trochy citrónovej šťavy.




Čistá hmotnosť: 1000 g

Zloženie: bikarbonát sodný (hydrogenuhličitan sodný)

Krajina pôvodu: EU


Priemerná výživová hodnota na 100 g výrobku:

- Energetická hodnota: - kJ / - kcal
- Tuky: - g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: - g
- Sacharidy: - g
- z toho cukor: - g
- Bielkoviny: - g
- Vlákniny: - g
- Soľ: - g

Informácie o výživových hodnotách majú len informatívny charakter! Skutočné výživové hodnoty na obale sa môžu líšiť od tu uvedených. Aktuálne výživové hodnoty si vyžiadajte od našich kolegov!
Csomagajánlatok
Podobné výrobky